thoughts

not so far

Χοηφόρες Vs Να ζήσει η νύφη κι ο γαμπρός 31/08/2009

Χοηφόρες

Χοηφόρες

Ημέρα: Κυριακή 30/08

Ώρα: 21.00

Τόπος: Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης

Βρεθήκαμε λοιπόν κι εμείς να παρακολούθησουμε τη φετινή παράσταση του Θεσσαλικού θεάτρου «Χοηφόρες» του Αισχύλου. Εξαιρετικές ερμηνείες, υπέροχη μουσική, λιτά και ταυτόχρονα εντυπωσιακά κοστούμια. Σκηνοθεσία, κατά τη γνώμη μου, ιδιαίτερη με έμφαση στο χορό και την κίνηση ακόμη και κατά τις στιχομυθίες. Την Κονιόρδου πρώτη φορά την έβλεπα από κοντά, πραγματικά συγκινιτική. Και ο Ψαράς αποδεικνύει ότι αυτό που φαίνεται στην τηλεόραση δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που πραγματικά μπορεί να βγάλει..

marriage1Αλλά… Εκεί που ήμασταν αφοσιωμένοι στο παίξιμο των ηθοποιών ήταν που άρχισε να ακούγεται ένα τραγούδι του Ρέμου (!!!). Μη με ρωτάτε ποιο, δεν το θυμάμαι.. Θα περάσει, που θα πάει.. Συνεχίζεται όμως, Μαρινέλλα, Αλεξίου, κτλ. Φτάνουμε στο σημείο του έργου που συνομιλεί ο Ορέστης με την Κλυταιμνήστρα και της ανακοινώνει ότι θα έχει την ίδια μοίρα με αυτήν του Αίγισθου, από τα ίδια του τα χέρια. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή τι ακούμε; «Να ζήσει η νύφη κι ο γαμπρός, κουμπάρος και κουμπάρα..» Ναι, καλά καταλάβατε, ήμασταν ταυτόχρονα και στην παράσταση του Θεσσαλικού, αλλά και στο γάμο ενός ζευγαριού, των οποίων τα ονόματα φυσικά και δε γνωρίζω! Ουσιαστικά δηλαδή στη μισή παράσταση ακούγαμε και τα κλαρίνα από το κέντρο που βρίσκεται χαμηλότερα του θεάτρου Δάσους.

Η δυσανασχέτηση έγινε πιο αισθητή όταν στο τέλος της παράστασης, μετά τις απαραίτητες υποκλίσεις των ηθοποιών και το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού, η Λυδία Κονιόρδου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την κατάσταση που συναντάει όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Εκεί βέβαια έλαβε ένα ακόμη πιο θερμό χειροκρότημα, γιατί το έργο του ηθοποιού σε μία τόσο σοβαρή παράσταση (για τραγωδία μιλάμε, έλεος!) γίνεται πιο δύσκολο όταν έχει απέναντι τον «κλαρινιτζή»!

marriage2Προσωπικά είμαι κι εγώ μία από αυτούς που το θεωρούν απαράδεκτο. Μία φορά παντρεύεσαι, ναι. Αλλά μπορείς να ανεβάσεις τα ηχεία σου μετά τις 22.30, έτσι κι αλλιώς θα το γλεντάς μέχρι το πρωί, δεν είναι θέμα! Ποιος είναι ο υπεύθυνος δε βρέθηκε, πάντως συλλέχθηκαν υπογραφές για να αποσταλούν στο Δήμο. Κι απλά ελπίζουμε την επόμενη φορά να μην πάμε για θέατρο και βγούμε σε γάμο!

Δύο θεατές έκαναν και τις προτάσεις τους: α. Όχι θέατρο Σάββατο και Κυριακή, γιατί ο κόσμος παντρεύεται!

και β. Να καταργηθούν οι γάμοι!!!!

Advertisements
 

2 Responses to “Χοηφόρες Vs Να ζήσει η νύφη κι ο γαμπρός”

  1. gioia Says:

    το τραγούδι του Ρέμου νομίζω πως ήταν ένα που έλεγε ότι «εμείς οι 2 δεν θα χωρίσουμε ποτέ»………..;)) και ο Ψαρράς ξέχασα να σου σχολιάσω χτες, ότι και εμένα δεν μου αρέσει καθόλου στην TV αλλά στο θέατρο είναι πολύ καλός!!!

  2. Oranje Says:

    Αυτό που δεν προτάθηκε ήταν το εξής:

    Ο γαμπρός αντί για το κέντρο δεξίωσης να πηγαίνει τον κόσμο στο θέατρο πρώτα. Μετά φυσικά θα κατέβει παρακάτω για τα κλαρίνα.

    Όλοι ευχαριστημένοι θα είναι. 🙂


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s