thoughts

not so far

Eco-post 05/04/2011

Filed under: arch & art — serenitsa @ 12:12 πμ
Tags: , , , ,

Και η ecoweek ήρθε στο τέλος της… μαζί με το workshop μας..! 5 ημέρες γεμάτες από διαφορετικές εικόνες.

Όσο πιο συνοπτικά μπορώ, θα αναφέρω κάποια κύρια σημεία του project μας. Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο post, ασχοληθήκαμε με τη λαϊκή αγορά. Σε πρώτο στάδιο συγκεντρώσαμε το υλικό που πετάνε οι πωλητές, και πραγματικά υπήρχε μεγαλύτερη ποικιλία από αυτήν που αναμέναμε. Προσωπικά, ξαφνιάστηκα περισσότερο με τα μικρά πλαστικά κασόνια, τα οποία είναι «μιας χρήσης», γιατί η ΕΕ για λόγους υγιεινής δεν επιτρέπει την επανάχρησή τους. Σεβαστό, αλλά τι γίνεται μετά;

Το ζητούμενο ήταν η κατασκευή ενός σημείου πώλησης σε μία λαϊκή αγορά και η εύρεση ενός προϊόντος προς πώληση. Η πρότασή μας κινήθηκε όχι μόνο σε οικολογικό επίπεδο, αλλά και σε κοινωνικοοικονομικό. (αυτά τα κοινωνικοοικονομικά μου θυμίζουν την ιστορία που κάναμε στο λύκειο κ πάντα είχε ένα κεφάλαιο αφιερωμένο σε κάθε χρονική περίοδο! μεταξύ μας, προτιμούσα αυτό της τέχνης!) Δοκιμάζοντας τρία διαφορετικά υλικά -ξύλο, χαρτόνι και πλαστικό- καταλήξαμε να εστιάσουμε στο τελευταίο. Δημιουργήσαμε με αυτό τον τρόπο μία δομή από πλαστικά κασόνια, σε μεγάλο ύψος, όχι μόνο για να μπορείς να περνάς από κάτω, αλλά και γιατί με αυτό τον τρόπο επισημαίνεις τον όγκο των απορριμμάτων. Στη βάση αυτής της δομής υπήρχε το κοινωνικοοικονομικοοικολογικό στοιχείο!

Προϊόν πώλησης: Κασόνι με χώμα και φυτεμενα ζαρζαβατικά για καλλιέργεια στο μπαλκόνι μας!

Μετά την πώληση, ο χώρος μετατρέπεται σε χώρο ανάπαυσης, καθώς δημιουργούνται καθιστικά με τα αναποδογυρισμένα τελάρα.

Ήδη είπα πολλά. Δε νομίζω ότι έχει νόημα να αναφερθώ στο μήνυμα που θελήσαμε να στείλουμε. Εξάλλου για τον καθένα ήταν διαφορετικό. Εγώ είδα τον κόσμο να ενδιαφέρεται να μάθει. Μου αρκεί.

υ.γ. Έμαθα ότι οι πολιτικοί μηχανικοί βαριούνται. Ό, τι και να σχεδιάσουμε, εάν υπάρχει θέληση να το στηρίξουμε, το καταφέρνουμε! Και το κάναμε! Οπότε την επόμενη φορά που θα ακούσω κάποιον να λέει ότι «αυτό δε στηρίζεται» θα ξέρω τι να του απαντήσω.

υ.γ.2 Νομίζω ότι έμαθα να φυτεύω. Φράουλες, ρόκα και βασιλικό. Έμαθα ακόμη ότι ο χυμός της φράουλας βοηθάει στη λεύκανση των δοντιών, ότι η ρόκα είναι διεγερτική (παθιάρικος λαός οι Έλληνες, όλοι απέφευγαν να την πάρουν-ίσως απλά να μην πρόσεξαν τη σημείωση στις οδηγίες!) και ότι ο βασιλικός μειώνει τις ρυτίδες.

Έχω και μία ρόκα στο μπαλκόνι μου. Είμαι αισιόδοξη. Θα φυτρώσει. Τη χρονιά που μας πέρασε, περιέργως, δε μαράθηκε κανένα λουλούδι μου και όλα είναι σαν καινούρια. Πρέπει κάτι να έχει αλλάξει στη σχέση μου μαζί τους. Περιμένω τη ρόκα να το επιβεβαιώσει και να στρωθεί, εκτός από τη βεράντα μου, και στο τραπέζι μου!

υ.γ.3 Δε θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω το Βασίλη, τη Μαρία, το Θοδωρή, αλλά και όλη την ομάδα μας, που πραγματικά νιώθω ότι δουλέψαμε πολύ συντονισμένα! 🙂

Και.. μην ξεχάσετε να δείτε πιο ολοκληρωμένα την παρουσίασή μας εδώ!

Advertisements
 

One Response to “Eco-post”

  1. s0phia Says:

    Τα λουλουδια σου καταλαβαν οτι πας να γίνεις βιοκλιματική και σαστέιναμπολ, γι’ αυτο!

    Ελπίζω να προκάμω και να ανεβάσω κι εγω πόστ πριν να ειναι πολυ αργα… αλλα σήμερα ειχε σειρα η Σταυρούλα:)


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s